Brand-SM badminton 2009

Den 19 november 2009 arrangerade BIK Brand-SM i badminton i Stockholm. Tävlingen var förlagd till Badmintonstadion brevid Eriksdalsbadet. Banketten hölls i Gränden på Katarina brandstation. Vi tackar alla deltagare, tävlingsledningen och övriga funktionärer samt Badmintonstadion som bidrog till att tävlingarna genomfördes med glädje och kvalitet.

Resultaten                                Bilder

Badmintonvänner och alla Ni andra;
Brand-SM 2009 har genomförts i Hufvudstaden Stockholm med ledning och arrangemang av BIK (Brandkårens Idrotts klubb)  

För att återknyta något till historiken för Brand-SM badminton så var detta den fjärde (4) gången som Stockholm fick förtroendet att anordna dessa mästerskap genom SBRIF:s försorg.  

Tjugosju (27) år sedan (1983 i Tranås, intro) – SM status 1984 i Göteborg, det är både jätte länge och inte alls särskilt länge sen. Några är vi som är kvar sen urminnes tider, några vill återuppstå i en eller annan form för att återknyta kontakten och inte minst närvara med sin lekamen på den obligatoriska banketten.
Men viktigt att det fylls på med nya yngre spelare i vårt avlånga land – och av antalet deltagare på seniorsidan i år var det fler anmälda än oldboys och veteran klasserna tillsammans och det är  en omvänd trend att notera i årets mästerskap. Vi hade några magra år i slutet på förra seklet och i ingången på vårt nya 2000-tal, men vi noterar en sakta men stabil uppgång igen att glädjas åt, – bara vi hjälps åt.  

Nytt för i år var att Vi bjöd in Brandförsvarets alla ´Flammor´ till en intern motionstävling i samband med Brand SM.
Denna motionstävling kom vi att kalla för ´ Klubbmästerskap för Flammor´. Meritlista helt överflödig, precis som i våra egna mästerskap. Sju flammor kom till start. Lottningen, alla spelar ett (1) set mot alla, först till tjugoett (21) vinner matchen -varken mer eller mindre. Mycken spänning och obeskrivlig entusiasm kunde skönjas i varje match, här var tjejerna ´taggade´ till 1000, det märktes verkligen. Efter tre timmars spel och genomförda matcher, bristningar, lätta sträckningar eller andra känningar här och där var alla ändå mycket glada, nöjda och tillfreds med sin insats. Flammor! Med den här tävlingen visade Ni på en härlig vinnarinstinkt och ´fighting spirit´ vilket gör Er alla till vinnare. Ps! För kännedom kan nämnas att Flammorna är VÄLKOMNA till
Sundsvall/Timrå 2010 – nästa års mästerskaps arrangör, där lovar man att arrangera en liknande motionstävling i samband med Brand SM. Flammorna tackar och bugar…..  

Fotnot: Någon Dam el Mixed klass med SM status finns inte i dagsläget,
– och har inte förekommit tidigare heller – ännu?  

Jag har tittat tillbaka lite igen, men bara några år den här gången närmare bestämt 3 år och 4 mästerskap.
Norrköping – Göteborg – Örebro – Stockholm från 2006 – 09 i nämnd ordning.  

Vi konstaterar och noterar ett tronskifte i klassen Senior singel – Joakim Nord Trelleborg, detroniserade Niclas Sahlberg Sundsvall/Timrå som suttit säkert de senaste tre åren. Joakim med bundsförvanten Thomas Fernemar Trelleborg, har de två senaste åren i mästerskaps sammanhang visat på ett högklassigt spel från söder om landsvägen
Vi noterar ävenledes i samtliga övriga klasser, i singel som dubbel har vi kända namn som försvarar sina medaljer genom åren, Men så ibland inträffar några rockader bland tidigare medaljörer och GULD, Silver eller Brons kan lätt bli till bara sand, eller så uteblir man något/några år av andra randiga skäl.  Vinna vill vi alla mer eller mindre men framför allt att vi deltar är viktigt – en gammal känd härlig klyscha.  

I avsaknad av dam och mixed klass tävlar vi i herr klass, så enkelt är det. Så vår enda Dam i tävlingen Mia Holmin spelar sålunda i Seniorklass herrar, -singel och dubbel och representerar Göteborg. Hon har varit med i dom två senaste spelen och försvarade i år sin 3:e plats i Singel   – och intet att förglömma, förbättrade till en 1:a plats i Dubbel med Dan Skyland, som återkom i år efter sin ´Time out´,  

Med ovan sagda har jag låtit omnämna två ´rockaderos´ i Senior klassen, som jag tycker stack ut lite extra med sitt spel och resultat i årets mästerskap. Det ena förtar inte det andra, varför ett stort GRATTIS är på plats till alla pristagare -medaljörer i resp. klasser. Jag noterar idel kända namn från förr och vi andra på sidan om imponeras av den tekniska och höga standard  som uppvisas i matcherna. Det råder hög klass på Brandmästerskapen därvidlag. 
Så har vi våra övriga hjältar från ´Telemarken´ utanför prispallen, de som inte fick plats på nämnda upphöjning, GRATTIS även här, ´hedersomnämnande med guldkant´ – Vi finns i alla fall med från början i spelens deltagarlista.  

Nu gott folk har vi kommit till det ständigt återkommande och evigt vandrandepriset för bästa förening i varje Mästerskap. Göteborg förblir även efter dessa spel 2009 ´bästa förening´ – bugar och gratulerar
Med bredd och skicklighet inte minst, har Göteborg dominerat mästerskapen genom alla åren utom två (2). Ett ´team work´om något .

Avslutningsvis ett stort TACK till våra två tävlingsledare: 
Anders Wigert och Svante Sandegård  
Samt biträdande medhjälpare: Lennart Moström, Anders ´Honken´ Holmqvist  Badminton Stadion, Skanstull: Robert Hay med alla involverade medarbetare  
Foto: Pernilla Erikson, Robban Eriksson  
Sponsorer: Storstockholms Brandförsvar, Screen bolaget, Dafo Brand AB, Viking Life -Saving Equipment  

BIK Stor Stockholm;
P-A Olofsson, Yngve Letterholt, Jan ´JAJ´Johnson  

Tackar alla spelare, ledare, medhjälpare etc.
för Er medverkan och närvaro i dessa mästerskap.  

VÄL MÖTT I SUNDSVALL/ TIMRÅ 2010

Lämna en kommentar

Warning: Undefined array key "HTTPS" in /customers/2/d/d/bik-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 111