Brand-SM pingpong i Uddevalla

Här kommer ett kort sammandrag av BIKens deltagande i SM i Bordtennis.

Efter ett antal påstötningar från flera kollegor inom SSBF att jag och min Kollega Kjell Söderstöm (ÅG) borde delta i brand SM i bordtennis. Så vi gjorde slag i saken och anmälde oss.

bild (12)

-Ni är ju faktiskt bra! Ni borde delta på brand SM”

Pga tågtrassel så var vi lite sena och blev hämtade på tågstationen av personal från Uddevalla räddningstjänst. Väl framme i hallen där tävlingarna gick av stapeln så var spelandet redan i full gång. Självfallet så var både jag och Kjelle näst på tur för spel direkt när vi kom dit.

Snabb uppvärmning sen matchspel. Första setet torsk. Andra setet såg bättre ledning med 7-5. Jag var på G!

Då utan någon som helst förvarning så föll en av Veteranspelarna in i min pingis ”hage” med rak rygg. Han landade framför mina fötter. Mannen som var född -37 hade fått hjärtstillestånd. Det blev full fart i hela hallen. HLR påbörjades omedelbart, ambulans ringdes osv. När ambulanspersonalen kom så kopplade man in deff och ”sköt” 3 gånger utan resultat. Mannen fördes till lasarettet med ilfart. Vi fick senare höra att de fått igång mannen igen och att han var talbar men något öm i bröstkorgen. Man hade gjort tunga kompressioner som knäckt 6 revben. Men det räddade också hans liv.

Det infann sig en ganska tom och märklig känsla efter att ambulansen lämnat.

Ingen bra start på SM. Uddevalla räddningstjänst hade överläggningar om man skulle ställa in hela SM eller om vi skulle fortsätta. De kom fram till att det var så många som åkt så långt för att spela så man beslutade att låta tävlingen fortsätta.

Det visade sig ganska snart att vi FAKTISKT INTE är så bra som somliga här hemma tyckte…

Om man någonstans långt inom sig trott att man kanske eventuellt skulle få med en medalj hem så grusades dessa tankar rätt snart. Vi fick fett med spö av de flesta. Undantaget var Norrköping där jag lyckades vinna några matcher mot några av deras spelare.

Bankett på kvällen, mycket trevligt och gott på restaurang i Uddevalla C. Här blev vi uppmärksammade och hyllade för att stockholm deltog. Inte för våra idrottsliga insatser, utan för att ALLA ville att vi ska vara arrangör av kommande SM. Alla vill till Stockholm. SSBF:s personal som är skötsamma, gick självklart hem till hotellet och la sig i tid. Till skillnad från Kalmar.

Dag 2 fick vi chansen till medalj! Vi spelade bronsmatch mot Kalmar i dubbel. Vi hade till och med matchboll men schabblade bort det. TYVÄRR! Till saken hör att Kalmar festade hårt hela natten lång efter banketten. Jag fick köra deras bil till hallen. Dessa två rödögda snodde vårt brons! Trots en blöt natt.

Det vara bara fyra lag som spelade dubbel…

Man kan snabbt sammanfatta SSBF:s deltagande i SM med ett enda ord.

FIIIAAASSSKOOO // Fredrik Lindström ÅG

Warning: Undefined array key "HTTPS" in /customers/2/d/d/bik-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 111