Nordiska brandmästerskapen

Med en trupp på över 50st man åkte BIKen ner till Köpenhamn för 2016 års Nordiska brandmästerskap. Resan ner gjordes antingen med BIK-bussen som Vår chaufför Tintin körde eller med flyg eller tåg. Köpenhamn bjöd på kallas väder i dagarn 3. Etter lite strul med inckeckningen på hotellet var vi redo att se staden och ladda för tävlingarna.

Under första tävlingsdagen avgordes terränglöpning på 5 och 10 km samt de första gruppspelsmatcherna i innebandy och fotboll. Vi hade effter några sena avhopp bara tre startade på löpningen och alla tre tog medalj. Jan Johnson tog silver i H60 5km, Tomas Tintin Olofsson tog guld i H50 10km och Gunnar Neselius tog guld i H35 10km. Gunnar var snabbast av alla på 10km.

IMG_3414
Gunnar på prispallen

Innebandylaget vann sin första match med 3-2 och förlorade den andra med 0-1 men det räckte till att bli grupptvå och en plats i semifinal.

Fotbollslaget vann sin första match med 1-0 och spelade oavgjord i den andra 1-1.

IMG_3420
Nyhamn

Kvällen avnjöts i solen inne i stan.

Den andra och sista tävlingsdagen började med att fotbollslaget spelade sin sista gruppspelsmatch som de dessvärre förlorade med 1-2. Men det räckte ändå till att bli grupptvå och därmed fick de dela brons med det norska laget Ålesund. Vann gjorde Umeå före Göteborg.

IMG_3421
Fotollslaget

Innebandylaget fick möta Trondheim i semifinal och vann den efter en jämn match. I finalen möte de Åbo, där BIKen tog ledningen med 1-0, finnarna kvitterade och vände till 2-1. BIK kvitterade till 2-2 och i slutminuterna avgjorde finnarna till 3-2 och vann hela turneringen.

Efter sedvanligt mingelsamling återstod bara banketten innan fredagens hemfärd.

Warning: Undefined array key "HTTPS" in /customers/2/d/d/bik-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 111