Om oss

Historik:

Brandkårens idrottsklubb, BIK, bildades den 31 oktober 1912. BIK var under 40 och 50 talet en av landets ledande idrottsklubbar med både olympiska mästare och världsmästare i framför allt brottning och friidrott. Numera driver vi brandkårs och korpidrott på bred front utan elitsatsning.

Tävlingsverksamhet:

Den högst prioriterade tävlingsverksamheten i dag utgörs av Svenska och Nordiska mästerskap för brandmän. (Läs anställda inom räddningstjänsten).

Brand-SM hålls i många olika grenar, både individuella och lagsporter och arrangeras av olika räddningstjänster runt om i landet och administreras av SBRIF (Svenska brand och räddningstjänstens idrottsförbund). Vi arrangerar flera av dessa Brand-SM varje år. Vissa grenar återkommer varje år och vissa kommer någon enstaka gång. Det är SBRIF som bestämmer vilka som ska arrangera.

Nordiska mästerskapen går vartannat år med de nordiska huvudstäderna och Göteborg som värdstäder. År 2024 kommer tävlingarna hållas i Helsingfors.

I övrigt bedriver vi stationsidrott i form av olika cuper i lagidrotter, stationsstafett och drakbåtsrodd mm. Vi deltar även i kommunalmästerskap och korpidrott. BIK klassikern som är en årlig tävling mellan olika stationer där man får poäng för deltagande i olika tävlingar. Vi stöttar även deltagande i WPFG, World Police & Fire Games, och WFG, World Firefighters Games (Brand-VM).

Ekonomi:

Verksamheten finansieras genom medlemsavgifter, bidrag från förvaltningen och inkomster från egna arrangemang. BIK äger att fritidshus i Haraldsåsen utanför Hede i Härjedalen som hyrs ut veckovis till medlemmarna.

BIK:ens är plusgiro: 572  64-4

BIKens fakturaadress är:
Brandkårens Idrottsklubb
Kassör Gunnar Neselius
Box 1328
111 83 Stockholm

Org nr: 802000-4233

Organisation:

BIK leds av en styrelse på nio personer som till sin hjälp har en referensgrupp, tillika valberedning, på fyra man. Därunder finns det grenledare för alla sporter vi är aktiva i och stationsidrottsombud på alla stationer. Samtliga dessa väljs av årsmötet som hålls i januari varje år. Se sidorna för styrelse respektive stationsombud och sektionsansvariga. Ta gärna kontakt med någon av oss om du undrar över något.

Lämna en kommentar

Warning: Undefined array key "HTTPS" in /customers/2/d/d/bik-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 111