Rinkbandy STO-HEL

Årets rinkbandy händelse har i dag utspelat sig på Stora mossens IP. Helsingfors kom med en trupp bestående av både lite nya iskrigare och en del gamla rävar som varit i en sarghörna förut. Men i dag hade de finska lejonen inte mycket att sätta emot. Först ut var det ”juniorerna” som klev in på isovalen. Vet inte om gästerna var tagna av stundens allvar, men de såg lite lätt förvirrade ut. Stockholm kunde ”bolla ut” Helsinki utan att offra en hörntand. Slutresultatet stannade vid 17-4.

Nästa match med oldtimersgänget innhåll mer taktiskt kunnade än fart. Några av vi som har några landskamper i benen tror ofta att samma gamla dragningar fungerar fast tiden har satt sina spår. Men vad är problemet, huvudsaken är att man försöker. Helsingfors kom ut med ett taggat lag och stretade emot hyggligt, men mot Stockholm starka kollektiv kunnde de inte göra något åt. Sthlm 12-Helsinki 5. Efter matcherna blev det transport till KT, ”gränden” där prisutdelning och bankett  avrundade dagen innan det var dags att transportera våra finska kollegor till båten för deras hemfärd. Detta var enligt lite forskande i gamla uppgifter det 43 mötet mellan Stockholm och Helsingfors. Åter igen är detta utbyte mellan våra huvudstäder en väldigt trevlig företeelse. Med på resan hem till Finland fick de en jubileumstavla som minne av BIK’s hundraårs firande. Ett år går snabbt och snart får vi ladda för  returmatcher  hos våra vänner i öst. Tack alla ni som gör att rinkbandyn till en så bra motionsform och ökar vår fysiska status i yrket.

Warning: Undefined array key "HTTPS" in /customers/2/d/d/bik-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 111