Ungdomarnas rinkbandy-SM avgjort

2009-2010 års Rinkbandy-SM allmän klass har avgjorts den 25 mars i Norrbottens residensstad Luleå. Kvalificerade lag var Luleå, Tyresö, Umeå och Stockholm. Semifinalerna som lottades på Luleås brandstation utföll så  att Tyresö fick möta Umeå i första semifinalen och således ställdes Luleå mot Stockholm i den andra semifinalen.

Första matchen kunde Umeå med ett stabilt spel manövrera ut Tyresö och komfortabelt vinna med 9-4. I den andra matchen började Luleå bäst och var i ledningen tre gånger, men Stockholm lyckades kvittera varje gång. Vid ställningen 3-3 kunde Stockholm ta ledningen för första gången och även avgöra alldeles i slutet och punktera matchen med ett 5-3 mål.

Bronsmatchen såg ut att bli en enkel resa för Luleå som började med att gå ifrån med hela 5-1, Innan Tyresö kom på att det var match. Men Tyresö fick i ordning på spelet och startade en formidabel uppryckning medan Luleå började få ”soppatorsk”. När slutsignalen ljöd stod Tyresö som segrare med slutresultatet 6-9.

Efter tre raka guld som Södra roslagen brandförsvarsförbund har vunnit skulle vi nu få en annan segrare. Där Stockholm kopplade ett tidigt grepp om matchen och hade 4-0 innan Umeå kunde reducera till 4-1. Umeå försökte lyfta upp spelet men Stockholms stabila försvarsspel och vassa kontringar kunde Umeå inte hitta något botemedel i mot. Huvudstadens guldgossar kunde glida ifrån och vinna med 8-2. Vill här samtidigt rikta ett stort tack till Luleå som arrangerade ett tufft och välspelat slutspel.

Avslutningsvis vill vi även tacka Luleå för en väldigt trevlig bankett. Betyg 5 rinkbandyklubbor.

Warning: Undefined array key "HTTPS" in /customers/2/d/d/bik-stockholm.se/httpd.www/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 111