BIK-stugan

1989 hölls Nordiska brandkårsmästerskapen i Stockholm. Det var en stor tillställning med många deltagare och mycket sponsorer. Det visade sig när spelen var slut att det blev en del pengar över som den dåvarande styrelsen bestämde sig för att investera i en fjällstuga som skulle ge medlemmarna möjlighet att resa till fjällen billigt. Styrelsen bestod då av Bernt Andersson, Bosse Engman, Martin Andersson, Anders Röjmar, Lasse Andersson, Hasse Malm Stefan Håkansson, Kenta Jonsson och Sven Mählkvist. Man tog den dåvarande Bik bussen och åkte på turné norrut och började leta runt Vemdalen och Björnrike men insåg att det var för dyrt där. Runt Hede var priserna billigare och via en lokal mäklare hittade man 2 objekt som var lämpligare. Att det blev den stuga det blev berodde på att där fanns kommunalt vatten och avlopp och i närheten fanns en längdskidanläggning som heter Oltjärn. I bussen på väg hem röstade styrelsen fram stugan i Haraldsåsen som vinnare.

Nya köket

Hasse Eriksson, Kenta Jonsson, Lasse Andersson, Sven Mählkvist och Minsken reste i omgångar upp till Hede för att snickra och måla stugan. Vi tackar dåvarande styrelsen för köpet av den stuga som så många haft glädje av i 30 år.

Nu har åren gått och det var dags att ta tag i en renovering av stugan. Under veckan som gick åkte vi dit för att riva ut gamla köket och sätta in ett nytt samt att måla taket och fixa till vardagsrum och sovrum. Det blev en intensiv vecka med mycket jobb. Nu hoppas vi att stugan ska stå ytterligare 30 år till glädje för alla medlemmar i idrottsklubben som kan resa till fjällen billigt. För som Hasse Malm en gång sa till mig ”vi ska inte höja hyran utan alla ska ha råd att resa till fjällen”

Håkan, Måns, Göran och Patrik

Stort tack till Patrik Gustavsson, Håkan Arkeving och Måns Wiberg för att ni ställde upp på er lediga tid och hjälpte idrottsklubben att fixa detta. // Göran Stark