Brand–SM Badminton i Sundsvall 18/11-2010

Dags att summera Badminton året 2010

Om vi börjar med Brand VM augusti i Korea så hade idrottsklubben deltagare på plats i ett antal grenar, dock ingen representation i badminton tyvärr, bara för kännedom om sektionens internationella åtaganden under året.

Men säsongen utgör inget undantag på det nationella planet, med brand-SM i november som det optimala styrkebeskedet.

Låt oss börja där vi slutade brand –SM förra året i Stockholm. Lite historik kan vara på sin plats för den oinvigde att känna till; varje mästerskap avslutas med att SBRIF tillkännager något brandförsvar förmånen att få arrangera nästa års mästerskap, det ska villigt erkännas att det är inte alltid så enkelt och självklart som det låter, men det ska alltid bli ett nästa års arrangemang.

Med lite draghjälp från utsidan och förbundet i synnerhet öppnade Sundsvall det berömda ´Norrlandsfönstret´ till 2010  – och där är vi nu.

En liten händelse i det stora hela är att under mästerskapets 26:åriga historia har dessa spel tidigare inte varit längre norrut än Avesta .Grundtanken är ju ändå att bredda arrangemangen så vitt och brett som möjligheten finnes, detta var ytterligare ett steg mot Sveriges mittpunkt.

Det om denna lilla historiska parantes, nu till några utdrag från spelens händelser; till hjuls mot Norrland, 4 deltagare från Stockholm av totalt 30 st, en härlig blandning av ´goa gubbar´  -och en go tjej från Göteborg och vidare upp mot ´gnällbältet´ Örebro (Nerike) Attunda, allom bekant kan tänkas, Stockholm och så Medelpad förståss.

Presentation av Stor Sthlm´s racketswingare på plats voru; P-A Olofsson, Anders ´Honken´ Holmqvist, Frej Fernström, Yngve Letterholt

Resultatbörs från tävl. lägger vi ut på annan plats, men tre små, stora händelser är värda att nämna lite extra.

Vi börjar med den ständiga vandringspokalen som mest är förankrad i Göteborg och som vi andra brandförsvar har så svårt med att lätta ankar på. Så även i år, pokalen är i fortsatt förvaltning i Göteborg. GRATTIS! Det ni presterar på plan visar sitt tydliga språk i nämnda pokal.

Men vi Stockholmspojkar förblev inte lottlösa för det utan både stod och föll i respektive klasser med flaggan i topp som väl någon har sagt vid något tröstande tillfälle, men så här blev det;

PAO, 1Guld  2 Silver

´Honken` 2 Silver, -Frej 1 Brons, -Yngve 1Brons

Insatsen är väl godkänd, den har Ni all heder av,

Ps! Ett hedersomnämnande till dig Frej för ditt genomförande på din första racket turne´ Lycka till i fortsättningen

Forts följer….

Bakom varje resultat finns det en personlig bedrift, som är bra ena gången men som kanske var mindre bra vid ett annat tillfälle. Men vi lär oss och fortsätter att utvecklas på olika sätt för att vi vill bli bättre, för/ mot dig själv eller andra.

Du själv är mätstickan och sporten Du utövar är redskapet.

Avslutningsvis med utgångspunkt från ovanstående rader är det en bedrift bland alla andra som jag särskilt vill belysa och kanske många med mig, då syftar jag på vår enda kvinnliga deltagare i församlingen Maria ´Mia´ Holmin Storgöteborg.

Hon vann Seniorklass Singel genom att i finalen slå Mikael Gustavsson Örebro (Nerike) 21-14,  21-16

Noteras bör; hon vann även Seniorklass Dubbel  tillsammans med Danne Skyland mot våra Stockholmspojkar PAO och ´Honken´ 21-18,  21-19….surt sa räven!

GRATTIS! Mia,  – det är stort, en prestation god som något.

Fotnot: Det finns ingen damklass, varför tjejerna får deltaga på lika villkor som grabbarna

Arrangemanget inklusive hall, brandstation och efterföljande bankett förblir ett klart MVG.

Klart på en dag, med start 08:00 arla morgonstund till senast 16:00 pip! Synonymt med att Sundsvall Dragons (Basket) styr och ställer med tiderna i hallen mer eller mindre, blev det lite av  S:t Göran(arrangörskvartetten nedan) och draken;

Tomas Brink, Anders Zetterqvist, Peter Flobecker, Henrik Sundberg avgick med segern över draken.

Ett stort TACK till alla i Sundsvall inblandade   – och i synnerhet ´kvartetten som sprängdes´ efter väl genomfört och förrättat värv

TACK! BIK:en för hjälp och stöd 2010   

Badmintonsektionen
Vid klaviaturen Yngve Letterholt