Brand-SM: Fotboll Oldboys 2014

Årets fotbollshändelse ägde rum på Zinkensdamms IP när oldboysklassen skulle göra upp om Brand-SM.

oldboys-2014-600px
Bakre raden från vänster: Nils Lundberg, Claes Looft, Andreas Hjälm, Tomas Markdalen, Bernt Lesley, Lennart Karlsson. Främre raden från vänster: Mikael Hall, Jens Forsman, Tomas Ohlsson, Sören Andersson.

Sex lag från Storstockholm, Malmö, Svedala, Borås, Jönköping och Umeå hade samlats. Det var en grådisig dag och regnet hängde i luften men temperaturen var riktigt behaglig. Lagen lottades i två grupper med tre lag i varje. I ena gruppen spelade Storstockholm, Svedala och Jönköping och den andra gruppen var det Malmö, Borås och Umeå.

Gruppspelet bjöd på många jämna matcher men efter att det var avklarat stod det klart att Storstockholm och Borås skulle göra upp om guldet. Bronset blev en uppgörelse mellan Malmö och Jönköping. Bronsmatchen avgjordes med straffar och där visade sig Malmö vara bättre straffläggare och de blev därmed bronsmedaljörer.

Finalen blev mycket jämn och inget av lagen lyckades göra något mål under ordinarie speltid. Det var många trötta ben i finalen som gjorde att det inte blev någon riktig spets på anfallsspelet. För att kora årets mästare blev det även i denna match straffarna som fick avgöra. I guldmatchen visade sig Storstockholm vara bättre straffläggare och tog hem kampen med 4-3.

Ett stort grattis till Storstockholm för ytterligare en guldmedalj i Brand-SM i fotboll för oldboys.