Brand-SM orientering 1/9-2/9 2010

Eskilstuna räddningstjänst stod som värd för årets polis o brand-SM i orientering.

Fint väder, bra förläggning, bra banor, bra arrangemang och trevliga kamrater gjorde tävlingarna till de bästa på flera år. BIK representerades av 6 man och där resultaten blev riktigt bra, med 2 guldmedaljer och 6 silvermedaljer under de två tävlingsdagarna.

Dag 1 tog Bosse Andersson guld i H70 med Leif Staaf som god tvåa. Nils Friman H80 och Frej Fernström H50 sprang hem varsin silvermedalj.

Dag 2 spädde Bosse på medaljskörden med ytterligare ett guld. Leif och Nils tog även i dag varsitt silver, och Jonathan Alm tog en silvermedalj i klassen H21.

Det är synd att inte fler inte hänger på SM-tävlingarna för det ger poäng i BIK-klassikern. Förutom det så är det oftast mycket bra arrangemang, och det finns alltid banor för dom som inte är så vassa i orienteringsmomentet men tycker att det är kul att löpa. Jag lovar att man inte går vilse, men man kan virra runt lite innan man hittar fram dit man ska.

Nästa år går Brand-SM i Jönköping och jag ser fram mot att det anmäler sig lite fler gubbar då, och observera att man inte måste vara pensionär för att vara med. Jag uppmanar också BIK’s alla löpglada tjejer att följa med. Det finns även damklasser.

Hasse Letfors