Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet halvmaraton med 44.000 löpare är också Brandkårs-SM där det var 79st startande. Från Storstockholms brandförsvar hade vi 6st till start. Med lite regn i början och en perfekt temperatur på 12grader fanns det inget att skylla på.

Två medaljer fick vi med oss hem. Guld i H35 av Claes Steimert på tiden 1:18:44 med 1 sekunds marginal till tvåan samt brons i H40 av Jonas Friberg på tiden 1:36:21.

Övriga startande var Hugo Olsson i H21, Jesper Vestling H21, Gunnar Neselius H40 och Daniel G Marchiando H40.

Alla resultat i länken nedan:

Mäkta trevligt både innan och efter loppet så vill verkligen rekommendera fler att haka på nästa år. Loppet i sig har nog den bästa inramningen av alla lopp i Sverige med publik i princip längs hela banan. Distansen i sig 21km är väldigt svår att bemästra om tiden är prio 1. Man ska helst hålla ett helt jämt tempo som ligger på eller strax under mjölksyratröskeln beroende på hur lång tid man tar på sig. Det känns superlätt i början men om man springer snabbare kommer man få sota för det sista delen av loppet och i slutändan förlorar man tid och det blir samtidigt kräkjobbig. Något vissa av oss fick uppleva.

// Claes Steimert