Rinkbandy-SM oldboys 2009-2010

Måndgen den 29 mars spelades årets slutspel i rinkbandy för oldboys. Detta slutspel är vanligtvis färdigspelad i vecka 7 eller 8. I och med att mycket vinter i år blev några matcher försenade pga transportproblem.

Spelplatsen blev Ritorps ishall i Solna. Jönköping, Umeå, Sthlm/Solna och Storstockholm var de lag som hade kvalifcerats sig till slutspel. Första par ut var Jönköping mot Storstockholm. Stockholm var där ett nummer för stort mot våra gästerna från Jönköping. Slutsiffrona skrevs till 9-1.

Den andra semifinalenspelades mellan Sthlm/Solna och Umeå. Det kom att bli en mycket jämn och spännande tillställning där matchen slutade 2-2 vid full tid. Det fick tillgripas sudden för skilja lagen åt. I förlängningen hade båda lagen tillfällen att avgöra, men en olycklig utvisning på en Umeåspelare fällde avgörandet där Solna kunde utnyttja sitt numerära överläge och punktera matchen.

Bronsmedaljörer blev Umeå genom att slå tillbaka Jönköping med 8-1.

I finalen med lagen Sthlm/Solna och Storstockholm kom det att utspelasig en riktig perstigematch. Storstockholm tog ledningen emd 1-0 men det dröjde inte länge innan Solna kvitterade. En bit in i andra perioden var det åter igen Fredrik Mikko som gav åter Storstockholm kommandot genom att göra 2-1. Men Solna gav sig inte utan kvitteringen kom efter en snabb slagen frislag från högra teckningspunkten utav Magnus Gestlöv. Det började närma sig ännu en förlängning, men Peter Nyberg ville annorlunda och avgjorde så att guldet hammnade för andra året i följd hos Storstockholm.

Tack Jönköping, Umeå och alla andra som var inblandade i genomförandet av årets slutspel.


Segrande lag Storstockholm


Silvermedajen gick till Storstockholm/Solna